KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR


 Sevgili arkadaşlar...

           Sizlere kötü alışkanlıkların nelere sebep olabileceğinden bahsedeceğim.Ama ilk önce size bazı kötü alışkanlıklar hakkında bilgi vermek istiyorum.
     
            Sigaranın Zararları
Sigara, tütünün işletilmesiyle birlikte, öncelikle nikotin olmak üzere birçok zararlı madde ve kimyasal içermektedir. Sigara içerisindeki bu maddeler dolayısıyla alışkanlık yapar ve ciddi sağlık sorunlarına yol açar.

             Alkolün Zararları
Alkol birçok terimde birçok madde ve kimyasalı içinde barındıran bir tür zararlı maddedir. İçerisinde kullanılan kimyasal maddeler sanayide ve dezenfeksiyonda işlemlerinde değişik amaçlarla kullanılmaktadır.
            Sigara Alışkanlığı
İçinde bulunan nikotin ve diğer kimyasallarla birlikte sigaranın keyif verici olan özelliği nedeniyle sürekli kullanılma isteği vermektedir.
             Pasif İçicilik
Sigara içilen ortamlarda sigara içmediği halde bulunan, ortamdaki sigara dumandan zarar gören kişiye pasif içici adı verilir.

Çocuklar babaları,anneleri gibi olmak ister.Onların yaptıklarını yapar onları izlerler onları örnek alır.Eğer anne yada baba sigara,alkol yada benzeri şeyleri kullanırsa çocuk bundan etkilenir.Bu yaptığını iyi bir şey sanıp onu örnek alır.Türkiye'de 6000 civarında aile (2.5 milyon kişinin)geçimini tütün ekimi sağlamaktadır.Dünya genelinde 1 milyar 360 milyon ülkemizde (TÜRKİYE'DE) ise 22 milyon insan (çoğunluğu çocuklar ve gençler olmak üzere) sigara kullanılmaktadır.




         Sevgili anneler ve babalar çocuklara kötü örnek olmayın sigara içmeyin alkol kullanmayın çocuğunuzu pasif içici yapmayın onlara kötü örnek olmayın çocuğunuzun kötü alışkanlıklar edinmesine izin vermeyin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar